جرثقیل بازوئی

جرثقیل بازوئی یا همان “کرین” (Crane)، یک نوع دستگاه بالابر است که برای حمل و جابجایی بارهای سنگین به کمک یک بازوی قوی و معمولاً قابل تنظیم به کار می‌رود. این بازو معمولاً از سرنشین دارای سیستم کابل یا لنگه‌ای برخوردار است که بار را بالا و پایین می‌کشد و جا به جایی می‌دهد.

جرثقیل بازویی در سه نوع ستونی، دیواری و بازویی دیواری متحرک ساخته می‌شود. در نوع ستونی، جرثقیل بر روی یک ستون و فونداسیون مستقل نصب می‌شود و توانایی چرخش بار به اطراف محور ستون با زاویه 360 درجه را داراست. در نوع دیواری، جرثقیل بر روی یکی از ستون‌های ساختمان نصب می‌شود و معمولاً با قابلیت چرخش زاویه 180 درجه عمل می‌کند. این نوع جرثقیل‌ها برای فضاهای محدودی مناسب بوده و اغلب در صنایع سبک و با کارکرد محدود نظیر کارگاه‌های قطعه‌سازی و تعمیرگاه‌ها استفاده می‌شوند. آن‌ها به صورت دستی و برقی با ظرفیت‌های مختلف از 125 کیلوگرم تا 7 تن و با طول بازوی 2 تا 8 متر عرضه می‌شوند.

زمینه کاری جرثقیل بازویی اغلب در بارگیری و جابجایی ماشین‌آلات است.

حالت‌های جرثقیل بازویی شامل:

  1. جرثقیل بازویی در مکان دارای ستون: در این حالت، جرثقیل بر روی یک ستون و فونداسیون مستقل نصب می‌شود و قابلیت چرخش بار به اطراف محور ستون با زاویه 360 درجه را داراست.
  2. جرثقیل ستونی بازویی: در این نوع، جرثقیل بر روی یک ستون نصب می‌شود که به وسیله فونداسیون به زمین متصل است. این نوع جرثقیل به تاشو محدود است و نمی‌تواند به دور محور ستون چرخش کند.
  3. جرثقیل بازویی دیواری: در این حالت، جرثقیل به دیوار ساختمان نصب می‌شود و قابلیت چرخش طولی در آن مد نظر است.
  4. جرثقیل‌های ستونی بازویی در مناطق باز و مکان‌هایی که دیوار یا ستون موجود نیستند، که امکان نصب جرثقیل سقفی وجود ندارد، استفاده می‌شوند. این نوع جرثقیل داخل یک گودال یا مکان با کف بتنی نصب می‌شود. شما می‌توانید تمامی حرکات جرثقیل را به صورت دستی و یا با استفاده از موتورهای الکتریکی انجام دهید. نصب جرثقیل ستونی بازویی نیاز به یک ستون دارد و می‌توان از دو روش پیچ و مهره کردن و یا از طریق صفحات میانی اتصال انجام داد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.