مقایسه پکیج، شوفاژی دیواری و موتورخانه مرکزی دیگ آبگرم

هر یک از این سیستم ها محاسن و معایب خاصی دارند و برای انتخاب هر یک از آنها  فاکتورهایی نظیر مصرف انرژی، سرمایه گذاری اولیه، راندمان،  طول عمر مجموعه را مورد بررسی قراردهیم . 

مقایسه عملکرد سیکل ها در این دو سیستم

در سیستم موتورخانه مرکزی همواره آبگرم به صورت ذخیره در منبع دوجداره و یا منبع کوئلی آماده و برای چند ساعت ذخیره می گردد.بطوری که با قطع شدن برق به اندازه آب ذخیره شده در منبع دوجداره می توان از آبگرم استفاده کرد در حالی که در پکیج های شوفاژی دیواری به محض قطع شدن برق آب گرمی وجود نخواهد داشت.

در تمامی پکیج های شوفاژی دیواری مدار گرمایش از آب مصرفی جدا است و هیچ پکیجی نمی تواند آبگرم مصرفی و آب مدار گرمایشی را به صورت همزمان گرم نگه دارد. حتی پکیج های دو مبدل نیز اینگونه اند و از دیگر پکیجهای دیواری متفاوت نمی باشند فقط در این پکیج ها به جای اینکه آب گرم مصرفی توسط شعله به صورت مستقیم گرم شود توسط آب مدار گرمایشی گرم می شود. که باعث کاهش تشکیل رسوب می گردد. 

مقایسه مصرف گاز در سیستم موتورخانه مرکزی و پکیج شوفاژی

 در هر دوی این سیستم ها چه در مشعل های گازی و چه در پکیج ها انشعاب گاز مورد نیاز ۱ اینچ است.در واقع مصرف پکیج و مشعل هر دو در حدود ۲ الی ۴ متر مکعب در ساعت می باشد با این تفاوت که زمان خاموش بودن شعله در پکیجها به نسبت دیگهای آبگرم و مشعل های بزرگ به مراتب بیشتر و به تبع آن مصرف گاز به مراتب کمتر می باشد. به دلیل بالا بودن راندمان پکیج ها شوفاژی نسبت به موتورخانه ها افزایش دمای و انتقال گرما سریعتر انجام می گردد و در مدت زمان کوتاه تری دمای آب به دمای تنظیمی می رسد. 

 مقایسه ایمنی در سیستم های گرمایشی پکیج و موتورخانه مرکزی

ایمنی مهمترین مبحث در انتخاب دستگاههای گاز سوز می باشد. لازم به ذکر است در اغلب موارد عوامل خطر ساز! همانا ارتباط مستقیم با نحوه انتقال دود حاصل از احتراق به بیرون از فضای تهویه می باشد. در مورتوخانه مرکزی نشتی دود از اطراف دیگ و دودکش های داخل دیوار خطرآفرین می باشد. در پکیج های شوفاژی در دو نوع فن دار و بدون فن قابل بررسی است. در سری های بدون فن در واقع ما با یک بخاری معمولی از دید احتراق طرف هستیم که مصرفی ۵ برابر یک بخاری را دارد و بالطبع محصولات حاصل از احتراق بیشتری تولید می نماید این نوع پکیج کاملا غیر استاندارد است و فقط در کشورهایی نظیر ایران تولید و استفاده می گردد. کنترل خروج دود فقط توسط یک فیوز دمایی که در کنار کلاهک تعدیل پکیج نصب می شود  صورت می پذیرد و زمانی از نشتی دود از پکیج به داخل خانه خبردار می شود که مقدار قابل توجهی مونوکسید کربن وارد محیط شده است. اما در سری های فن دار با توجه به وجود قطعات کنترلی که برا روی فشار فن عمل می کنند این مشکل  حل می شود.

 حداقل استاندارد های مورد نیاز برای نصب پکیج 

  1. در صورتی که پکیج بدون فن باشد: قطر داخلی دودکش ۱۵ سانتیمتر حداقل ارتفاع ۴ و حداکثر ۱۵ متر باشد.
  2. درصورتی که پکیج فن دار باشد: حتی الامکان از دودکش دوجداره استفاده  گردد و در صورتی که این امکان مهیا نباشد نصب دریچه ورود هوای تازه به داخل خانه الزامی است.

 

www.damayab.ir

 

دفتر مرکزی فروش : تهران بزرگراه شیخ فضل الله جنوب بعد از پل جلال – خیابان سازمان آب – برج های نگین – نگین 9 – طبقه همکف – پلاک 47

تلفن (5 خط) : 88233831
فکس : 88233768
Email:info@damayab.ir

آدرس دفتر فروش کرج : میدان مادر ساختمان بانک کارافرین پ 431 واحد 10
تلفن (5 خط) : 02632736740           02632736958
فکس : 02632774410
Email:info@damayab.ir

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.